Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

ΘΕΜΑ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ.



Το Δ.Σ. συμμερίζεται απολύτως την αγωνία των γονιών,του Διευθυντή του σχολείου και του Συλλόγου των Διδασκόντων για το θέμα της κατάληψης του σχολείου μας. Γι αυτό, από την αρχή και συνεχώς παρακολουθούμε τις εξελίξεις, έχοντας συμμετάσχει σε όλες τις Γενικές Συνελεύσεις των μαθητών και διοργανώσει-προκαλέσει πολλές συζητήσεις μαζί τους για τους στόχους, τις προοπτικές και το νόημα της κατάληψης.
Είναι γεγονός οτι οι μαθητές και μαθήτριες της κατάληψης κέρδισαν το θαυμασμό μας για την ωριμότητα, τη μεστότητα και την ευρύτητα της σκέψης τους, καθώς και για την πειθαρχία και τον αυτοσεβασμό που επέδειξαν σε όλες τις διαδικασίες που έλαβαν μέρος. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι εκτός από το ατυχές συμβάν με το κυλικείο δε σημειώθηκαν άλλα παρατράγουδα.
Διοργανώσαμε Γενική Συνέλευση Γονέων & Κηδεμόνων την Παρασκευή 23/9/2011 στο ¨Σπίτι του Αθλητισμού¨, (Νέα Ερυθραία) στην οποία παρά τις τηλεφωνικές προσκλήσεις στη συντριπτική πλειοψηφία των γονιών, δε συμμετείχαν πάνω από 50. Το αποτέλεσμα της Γενικής Συνέλευσης ήταν να ζητήσουμε από τους μαθητές/τριες Γενική Συνέλευση και ψηφοφορία σχετικά με τη συνέχιση ή όχι της κατάληψης, την ερχόμενη Δευτέρα 26/9/2011, το οποίο οι μαθητές/τριες αποδέχτηκαν. Στην τελική ψηφοφορία που διενεργήθηκε την Τετάρτη, λόγω μη απαρτίας τη Δευτέρα, πλειοψήφισαν αυτοί που υποστηρίζουν την κατάληψη. Η καταμέτρηση για την απαρτία της Δευτέρας και η ψηφοφορία της Τετάρτης έγινε με την παρουσία μελών του Δ.Σ.
Τη Πέμπτη 29/9/2011 συμμετείχαμε στό Σχολικό Συμβούλιο, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Διευθυντή του σχολείου, στο χώρο του 3ου Γυμνασίου Κηφισιάς (και για όσα συνέβησαν σε αυτό σας έχουμε ενημερώσει ήδη μέσω του ιστολογίου του Συλλόγου μας (http://sygo3lyki.blogspot.com/ ).                                      
Με κύριο μέλημά μας την αγάπη και το σεβασμό για τα παιδιά μας, προσπαθούμε να επιτύχουμε την ειρηνική και ομαλή λήξη της κατάληψης, η οποία θα διαφυλάξει την ομαλότητα των σχέσεων μαθητών-διδασκόντων και γονέων και την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. Φοβόμαστε ότι μια βίαιη διακοπή της κατάληψης ενδεχομένως να οδηγήσει σε μια νέα βιαιότερη επανάληψή της στο μέλλον. Πιστεύουμε ότι όσο σημαντικό είναι να βγει το λουκέτο από το σχολείο, άλλο τόσο σημαντικό -και περισσότερο μάλιστα- είναι να ανοίξει το λουκέτο της διάθεσης για κατάληψη. Συμμεριζόμαστε το δίκαιο πολλών από τα αιτήματα των παιδιών και προτιμάμε να ασχολούνται με το να διεκδικούν και να ψάχνουν λύσεις από το να αρκούνται στα έτοιμα, τη διασκέδαση και την αδιαφορία. Γιατί αν η ευθύνη είναι σε όλους, δεν είναι σε κανέναν, παρ΄ όλο που το πρόβλημα υπάρχει!

Κηφισιά 3/10/11

ΤΟ Δ. Σ. του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 3ου ΓΕΛ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου