Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 29/9/2011
ΘΕΜΑ: ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


                                                                                                  Κηφισιά 30/9/2011
                                                                                                 Την 29/09/2011 συνεδρίασε το Σχολικό Συμβούλιο του 3ου ΓΕΛ ΚΗΦΙΣΙΑΣ έπειτα από πρόσκληση του Διευθυντή, με θέμα: πώς θα επανέλθει η ομαλή λειτουργία του σχολείου (το 3ο ΓΕΛ τελεί υπό κατάληψη από τους μαθητές). Πρόεδρος του Σχολικού Συμβουλίου ήταν ο Διευθυντής του 3ου ΓΕΛ και συμμετείχαν: 3μελής αντιπροσωπεία των μαθητών, οι διδάσκοντες του 3ου ΓΕΛ, ο κ. Δήμαρχος (ο οποίος αποχώρησε πριν την ολοκλήρωση του Συμβουλίου λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων και όρισε τον κ. Γ. Σκορδίλη, Δημοτικό Σύμβουλο και Καθηγητή, ως εκπρόσωπο του Δήμου) και το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων.
Το Συμβούλιο, αφού 1) διαφώνησαν και αποχώρησαν οι εκπρόσωποι των μαθητών, 2) εκφράστηκαν ενστάσεις από τους Διδάσκοντες και 3) το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων επιφυλάχθηκε να απαντήσει, “κατέληξε” με την παρακάτω πρόταση προς το Δήμο την οποία συνέταξε ο Διευθυντής και ανέγνωσε ο κ. Σκορδίλης:
Το Σχολικό Συμβούλιο κατέληξε στην παρακάτω πρόταση προς το Δήμο :
1)Ο Δήμος ως νόμιμος  υπεύθυνος για το κτίριο του σχολείου καλείται να διασφαλίσει την απρόσκοπτη  είσοδο των εκπαιδευτικών και των μαθητών στο χώρο του σχολείου για να ξεκινήσουν και πάλι τα μαθήματα .
2)Επειδή το βράδυ της   18ης Σεπτεμβρίου εισήλθαν εξωσχολικοί  παραβιάζοντας την οροφή του κτιρίου και διέρρηξαν το κυλικείο , καλείται ο Δήμος να προβεί σε όλες εκείνες τις ενέργειες που θα διασφαλίσουν την κτιριακή αρτιότητα του σχολείου”.
To Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων ζήτησε να έχει γραπτώς την “πρόταση” και συμφωνήθηκε να του αποσταλλεί με e-mail το απόγευμα. Αφού έλαβε την “πρόταση” και σύμφωνα με τη δέσμευση του, συνεδρίασε για να καθορίσει το συντομότερο τη θέση, λόγω της κρισιμότητας του θέματος. Στις 21:00 περίπου, το Δ.Σ. ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την Υποδιευθύντρια κα Κ. Μουχτή ότι έχει αποσταλλεί με e-mail τροποποιημένη “πρόταση” η οποία ήταν η εξής:
“Το Σχολικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία  κατέληξε στην παρακάτω πρόταση προς το Δήμο :
1)Ο Δήμος ως νόμιμος  υπεύθυνος για το κτίριο του σχολείου καλείται να διασφαλίσει την απρόσκοπτη  είσοδο των εκπαιδευτικών και των μαθητών στο χώρο του σχολείου για να ξεκινήσουν και πάλι τα μαθήματα .
2)Επειδή το βράδυ της 18ης προς   19ης Σεπτεμβρίου εισήλθαν εξωσχολικοί  παραβιάζοντας την οροφή του κτιρίου και διέρρηξαν το κυλικείο , γεγονός που είναι καταγεγραμμένο στο βιβλίο συμβάντων της αστυνομίας, καλείται ο Δήμος να προβεί σε όλες εκείνες τις ενέργειες που θα διασφαλίσουν την κτιριακή αρτιότητα του σχολείου”.
Την επομένη 30/9/2011 στην 1η παράγραφο της “πρότασης” προστέθηκε από το Διευθυντή η φράση χω
ρίς την οποιαδήποτε χρήση
 βίας. Η απόδοση ενδεχομένως δεν είναι ακριβής γιατί δεν έχουμε λάβει το νέο κείμενο
Το γεγονός ότι στη διάρκεια του Σχολικού Συμβουλίου δεν έλαβε μέρος κανενός είδους ψηφοφορία, παρόλο που ζητήθηκε τόσο από τους εκπροσώπους των γονέων, όσο και από τον εκπρόσωπο του Δήμου και το ότι υπήρξαν εκ των υστέρων μονομερείς αλλαγές στην “πρόταση” οδήγησαν το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων στην παρακάτω απόφαση:
“Θέλουμε να ενημερώσουμε όλους, ότι εμείς ως Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, αναγνωρίζοντας την ιδιαιτερότητα της κατάστασης και βάζοντας πάνω από όλα την αγάπη και το σεβασμό για τα παιδιά μας, αποφασίζουμε ότι δε θέλουμε να έχουμε καμία σχέση με αυτές τις διαδικασίες και υπογραμμίζουμε ότι δεν έχουμε κανένα λόγο να πάρουμε θέση στην παραπάνω “πρόταση”.
Τέλος, υποστηρίζουμε την ειρηνική και ομαλή λήξη της κατάληψης, η οποία θα διαφυλάξει την ομαλότητα των σχέσεων μαθητών-διδασκόντων και γονέων και την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου".ΤΟ Δ. Σ. του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 3ου ΓΕΛ ΚΗΦΙΣΙΑΣΥ.Γ. Επιθυμούμε το παραπάνω κείμενο να μείνει στα πλαίσια της σχολικής μας κοινότητας


1 σχόλιο: